Workshops
net als in voorgaande jaren hebben we in 2006 weer vele eendaagse workshops
georganiseerd. Op dit moment zijn er geen workshops gepland, maar aangeven dat u belangstelling heeft kan altijd door ons te mailen.

Uw interesse aangeven kan hier, of lees eerst de algemene informatie en de informatie over de workshops Beeldhouwen, Emailleren, Schilderen, Mozaiek en Beelden in Was


Fotoverslag workshop

 Algemene informatie

Indien het weer het toelaat worden de workshops gegeven op het buitenterrein van Galerie & Beeldentuin De Elborgh, nabij en onder de Workshop Veranda. Wij adviseren u om werkkleding en stevige schoenen voor buiten aan te trekken. Alle workshops beginnen om 9.30, eindigen rond 17.00 uur en staan onder leiding van een professionele kunstenaar die veel ervaring heeft met het geven van workshops. Tijdens de workshops wordt thee, koffie en fris geschonken. Tussen de middag wordt een lunch verzorgd en aan het eind van iedere workshop is er een 'evaluatie-en-napraat-borrel'.

Alle bij de verschillende workshops genoemde prijzen zijn inclusief de verzorging van de innerlijke mens en , tenzij anders vermeld, inclusief gebruik van gereedschappen en materialen. Soms moet u voor (extra) materiaal een klein bedrag bijbetalen. Betaling voor de deelname kan door overmaking van het genoemde workshop bedrag op gironummer 9317265 t.n.v. Galerie De Elborgh, onder vermelding van Workshop <naam> en <datum>, of contant bij aanvang van de workshop.
Betaling voor de (extra) materialen die u gebruikt dient bij aanvang van of gedurende de workshop contant te geschieden.

De workshop vindt alleen doorgang indien er voldoende belangstelling is. Ongeveer een week voor aanvang van de workshop neemt De Elborgh contact met u op om u te melden of de workshop al dan niet doorgaat. Aanmelden kan door ons te mailen of te bellen. Graag uw 1e en 2e voorkeursdatum opgeven.

Galerie & Beeldentuin de Elborgh stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele schade of ongevallen.
Top

 Beeldhouwen

Nieuwe data volgen

Er wordt gewerkt met zachte steen, zoals speksteen of albast.
Aanvankelijk start u met het hakken met een hamertje of schaven met een ruwe vijl totdat een vorm ontstaan is. Door deze vorm verder te raspen, schaven en schuren wordt de vorm glad gemaakt en glad gepolijst. De afwerking gebeurd met was, waardoor de kleur van de steen prachtig wordt opgelicht.

Het is mogelijk om in één dag uit een brok steen van ongeveer 5 kilo een beeld tevoorschijn te halen. De workshop is bedoeld als een intensieve kennismaking met beeldhouwen en is dus geen cursus steenhouwen.
Gereedschap, werkbokken en afwerkmateriaal zijn aanwezig.

De kosten voor de workshop Beeldhouwen voor Beginners bedragen € 75,-. Bij dit bedrag is inbegrepen het gebruik van het gereedschap, zoals beitels, vijlen en afwerkmaterialen. Niet inbegrepen is de aanschaf van het stuk steen (albast of speksteen) waaruit u uw beeld maakt. Bij aanvang van de workshop zijn voldoende stenen aanwezig van 2 tot meer dan 10 kilo, waaruit u een keuze kunt maken. Een steen kost ongeveer € 2,- à € 3,- per kilo.
Tevens verkoopt De Elborgh een aantal steensoorten om te beeldhouwen.
Top

 Emailleren

Nieuwe data volgen

Tijdens deze workshop maakt u uw eigen kunstwerkje van emaile. U start met het vetvrij maken van een koperen plaatje van 10 bij 10 centimeter en aan de onderkant van een egale emaillelaag te voorzien tegen het kromtrekken. Daarna kunt u geheel naar eigen ontwerp,
of door gebruik te maken van een tekening uit een boek of een sjabloon,
uw kunstwerk opbouwen uit verschillende lagen gekleurd emaille. U zult versteld staan ven het resultaat!

De workshop Emailleren kost € 60,-, exclusief het materiaal dat u gebruikt waarvoor u, afhankelijk van de hoeveelheden die u gebruikt, moet u denken aan € 5,- tot € 15,- extra.
Top

Beelden in Was 

Nieuwe data volgen

Onder deskundige begeleiding maakt u uw eigen beeld(en) in was, figuratief of abstract, de keuze is aan u. Aan het eind van de dag bent u in het bezit van uw eigen, unieke kunstwerk, dat daarna (maar dat hoeft niet) in brons omgezet kan worden. Dit kunt u zelf laten doen bij een bronsgieter bij u in de buurt, of door de workshopbegeleider. In dat laatste geval zal hij uw kunstwerk meenemen en een prijsopgave vragen bij zijn gieter, waarna u altijd nog kunt besluiten of u het wel of niet wilt laten gieten. Daarbij moet u rekening houden met prijzen vanaf € 150,-.

De kosten van de workshop Beelden in Was bedragen € 60,-,
exclusief de wasplakken, deze kosten per stuk € 5,-. Enthousiastelingen die er hard tegenaan gaan hebben misschien 3 plakken nodig.
Top

Schilderen 

Nieuwe data volgen

Workshop waarin u de basisbegrippen, -mogelijkheden en -vaardigheden van het schilderen op doek leert. U kunt uw eigen ontwerp en onderwerp kiezen, waarbij de beeldentuin van De Elborgh voor veel inspiratie kan zorgen. Voor al het materiaal wordt gezorgd, denkt u wel aan verf-bestendige kleding?

De kosten van de workshop bedragen € 75,-.
Top

 Mozaiek

Nieuwe data volgen

Workshop waarin het zich eigen maken van de basisvaardigheden van het mozaïeken centraal staat. Tijdens de workshop maakt u kennis met de benodigde materialen en gereedschappen en leert u hoe hiermee te werken.Vervolgens bepaalt u de kleuren voor het ontwerp, waarbij u keuze heeft uit tegels (die geknipt of gesneden moeten worden) in de meest fantastische kleuren. U mag vijf tegels uitkiezen. Meer kleuren en/of tegels gebruiken is mogelijk tegen bijbetaling.

De kosten van de workshop bedragen € 75,-, dit is inclusief het gebruik van het gereedschap, ondergrond, lijm en de vijf tegels. Extra tegels kosten € 1,50 per stuk.
Top

WIM: Workshop Interesse Meting

Fotoverslag workshop Beeldhouwen voor Beginners

 WIM: Workshop Interesse Meting

De Elborgh organiseert regelmatig workshops, zoals Beeldhouwen voor Beginners, Verhaalschrijven, Emailleren, Schilderen, Beelden in Was en Mozaïek. Soms komt het echter voor dat een workshop niet door kan gaan omdat er onvoldoende deelname op dat moment is. Bovendien vragen klanten soms naar workshops die wij nog niet georganiseerd hebben, en waarvan wij niet weten of er voldoende belangstelling voor is.

Vandaar de WIM.

Heeft u interesse in een workshop, geeft dit dan aan door middel van een formuliertje dat in het Bakhuisje ligt. Of meldt u aan via de mail. Een één- of een meerdaagse workshop beeldhouwen, emailleren, keramiek, verhaal schrijven, schilderen, enzovoort? Op vrijdag of zaterdag? Hele dagen of liever een morgen of een middag? Het maakt eigenlijk niet uit: indien er voldoende belangstelling is, organiseren wij het.
De Elborgh regelt het eten en drinken, een professionele kunstenaar als begeleider, de materialen, de ambiance en het goede weer...

De WIM is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.
Wilt u meer informatie of uw workshop interesse kenbaar maken? Neem contact op met de galeriehouders.
Top

Fotoverslag workshop Beeldhouwen
Top